Welke winkels zijn er op Rotterdam Airport?

Geplaatst op 5 May 2022

Rotterdam Airport is een stuk kleinschaliger dan Schiphol. Toch betekent dit niet dat u zich hoeft te vervelen als u vanaf deze luchthaven vertrekt. Zowel voor als na de veiligheidscontrole komt u namelijk allerlei verschillende winkels tegen waar u voor vertrek of bij aankomst iets kunt kopen. Benieuwd welke winkels u op Rotterdam Airport allemaal tegen kunt komen? Wij zetten ze hieronder voor u op een rijtje. Aan het einde van deze tekst gaan we ook nog in op de horeca, zodat u een goed beeld krijgt van de voorzieningen op Rotterdam Airport.

AKO shop

De AKO shop is één van de twee winkels die u op Rotterdam Airport al voor de veiligheidscheck tegenkomt. Deze winkel heeft onder meer een groot en divers assortiment Nederlandstalige boeken en tijdschriften. Daarnaast kunt u hier ook internationale boeken, tijdschriften en kranten kopen. Het assortiment van de AKO shop bestaat daarnaast uit wenskaarten, kansspelen, cadeaukaarten, schrijfwaren, tabak, frisdranken, zoetwaren en nog veel meer.

Openingstijden AKO shop

Maandag tot en met vrijdag: 05.00 – 19.00 uur.
Zaterdag en zondag: 05.00 – 18.00 uur.

GWK Travelex

Naast de AKO shop bevindt ook GWK Travelex zich al voor de veiligheidscheck op Rotterdam Airport. Als u vlak voor vertrek nog buitenlandse valuta nodig heeft, bent u bij deze ‘winkel’ aan het juiste adres. U kunt hier ter plekke buitenlandse valuta kopen, maar besef wel dat u dan onnodig duur uit bent. Wilt u dit voorkomen? Bestel buitenlandse munten en briefgeld dan online bij dit bedrijf. U kunt uw bestelling binnen vijf werkdagen afhalen bij het kantoor van GWK Travelex op Rotterdam Airport. Als u buitenlandse valuta eerder nodig heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met GWK Travelex.

Openingstijden GWK Travelex

Maandag tot en met vrijdag: 05.30 – 19.00 uur.
Zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00 uur.
Feestdagen: gesloten of aangepaste openingstijden.

Airportshop

Als u eenmaal door de veiligheidscheck op Rotterdam Airport bent, komt u in de vertrekhal terecht. Hier kunt u ontspannen wachten tot u aan boord van het vliegtuig kunt. Terwijl u wacht tot uw vlucht vertrekt, kunt u onder meer een bezoek brengen aan de Airportshop. In deze winkel bent u aan het juiste adres voor onder meer parfum, cosmetica, boeken en souvenirs.

Openingstijden Aiportshop

Dagelijks van 05.30 – 20.30 uur.

AKO kiosk

De Airportshop is niet de enige winkel die u na de veiligheidscheck tegenkomt op Rotterdam Airport. In het restaurant in de vertrekhal vindt u namelijk de AKO kiosk. Deze winkel heeft vooral een uitgebreid assortiment nationale en internationale tijdschriften en kranten. Daarnaast zijn er een groot aantal boeken in verschillende talen verkrijgbaar.

Openingstijden AKO kiosk

Dagelijks van 05.30 uur tot de laatst vertrekkende vlucht.

Travel Slide

Op Rotterdam Airport komt u – hoe kan het ook anders op een luchthaven – ook een reisbureau tegen. Travel Slide is gespecialiseerd in vliegreizen die vertrekken vanaf Rotterdam Airport. Deze ‘winkel’ is te vinden aan het Rotterdam Airportplein 17.

Openingstijden Travel Slide

Maandag tot en met vrijdag: 09.30 – 17.30 uur.
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur.
Zondag: gesloten

Horeca op Rotterdam Airport

Naast winkels zijn er op Rotterdam Airport ook een aantal horecagelegenheden. Hierdoor kunt u voor vertrek nog even rustig genieten van een kop koffie met een croissant, een lunch of zelfs een diner. In de centrale hal van de luchthaven komt u Restaurant De Horizon tegen. Hier kunt u zeven dagen per week vanaf 09.00 uur terecht voor broodjes, salades en warme maaltijden. Het restaurant is voorzien van een panoramaterras. Vanaf hier heeft u een fraai uitzicht op het platform en de vliegtuigen.

Ook na de veiligheidscontrole kan er genoten worden van een hapje en een drankje. In de vertrekhal van het vliegveld zit namelijk het restaurant gevestigd. Deze horecagelegenheid heeft een ruim assortiment versgebakken, belegde broodjes, warme en koude snacks, salades en vers fruit. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 05.00 uur en sluit na de laatst vertrekkende vlucht.

Andere voorzieningen op het vliegveld

Rotterdam Airport heeft – naast winkels en horecagelegenheden – nog een aantal voorzieningen. Zo komt u op de luchthaven bijvoorbeeld een pinapparaat tegen. Hierdoor kan er vlak voor vertrek nog even snel wat geld worden opgenomen. U vindt het pinapparaat bij kantoor van GWK Travelex in de centrale hal van het vliegveld. Het apparaat is 24 uur in gebruik, waardoor u dag en nacht geld op kunt nemen.

Op de luchthaven komt u – uiteraard – ook de nodige toiletten tegen. In de centrale hal bevindt zich een mindervalidentoilet. Ondanks dat dit toilet bedoeld is voor mindervalide mensen, mag iedereen er gebruik van maken. Nadat u de veiligheidscheck door bent, komt u in de vertrekhal terecht. Hier vind u verschillende toiletten. De route naar ieder toilet wordt met duidelijke bewegwijzering aangegeven, zodat het niet lastig is om het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Bij de toiletten is een babykamer aanwezig, zodat u uw baby makkelijk en snel kunt verschonen. In deze ruimte vind u bovendien een magnetron om babyvoeding op te warmen.

Tot slot komt u op verschillende plekken in de nieuwe hal van Rotterdam Airport stroompunten en usb-poorten tegen. Wilt u voor vertrek uw smartphone, tablet of een ander apparaat opladen? Dan behoort dit tot de mogelijkheden. De stroompunten en usb-punten bevinden zich onder meer bij het wachtmeubilair bij de gates, zodat u snel uw apparaten op kunt laden terwijl u wacht tot u aan boord mag van het vliegtuig.