Shuttle parkeren op Rotterdam Airport

Geplaatst op 27 September 2023

Rotterdam Airport is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar misschien wilt u toch met de auto naar de luchthaven afreizen. In dat geval moet u eerst een parkeerplek reserveren. Voor wat betreft parkeren op en rondom vliegveld Rotterdam zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u onder meer voor shuttle parkeren op Rotterdam Airport kiezen. Als u dit nog niet eerder gedaan heeft, bent u vast benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden op dit gebied zijn. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij u namelijk alles wat u moet weten over shuttle parking op Rotterdam Airport.

Wat houdt shuttle parkeren in?

Heeft u last minute een vakantie vanaf Rotterdam Airport geboekt? Of bent u vergeten om een parkeerplek te reserveren? Grote kans dat parkeren op loopafstand niet meer mogelijk is. Gelukkig betekent dit niet dat u te voet een grote afstand af moet leggen of veel geld moet betalen voor valet parking, want u kunt ook shuttle parkeren op Rotterdam Airport. U parkeert uw auto dan op grotere afstand van de luchthaven, maar wordt vanaf de parkeerplaats met een shuttlebus naar de terminal gebracht.

Voordelen van shuttle parkeren op Rotterdam Airport

Als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van shuttle parkeren op Rotterdam Airport, twijfelt u mogelijk of dit iets voor u is. Daarom bent u vast en zeker benieuwd naar de voordelen van deze parkeervorm. Wij hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet.

 1. Goedkoper
  Shuttle parkeren op Rotterdam Airport is over het algemeen goedkoper dan parkeren op de luchthaven zelf, parkeren op loopafstand en valet parking.
 2. Goede bereikbaarheid
  De meeste shuttle parkeerplaatsen zijn goed bereikbaar, want ze liggen vaak in de buurt van de snelweg.
 3. Veilig
  Bedrijven die shuttle parking op Rotterdam Airport aanbieden, nemen vaak veiligheidsmaatregelen. Zo is het parkeerterrein meestal omheind en is er cameratoezicht.
 4. Gratis vervoer naar luchthaven
  Wie voor shuttle parking kiest, kan vaak gebruik maken van een gratis shuttle service naar de luchthaven. Hierdoor hoeft u zelf niet te lopen. De shuttlebus stopt vaak voor de terminal.
 5. Geen gesleep met koffers
  Slepen met koffers is verleden tijd als u voor shuttle parkeren op Rotterdam Airport kiest. U pakt ze bij de shuttleparkeerplaats in de kofferbak en haalt ze er voor de terminal weer uit.

Waar let u op bij reserveren?

Als shuttle parkeren op Rotterdam Airport uw interesse gewekt heeft, wilt u misschien wel voor deze parkeervorm kiezen. U kunt direct enthousiast op zoek gaan naar een partij die dit aanbiedt, maar wij raden u aan niet te hard van stapel te lopen. Bij het reserveren moet u namelijk op een aantal zaken letten. Doet u dit niet? Dan krijgt u achteraf mogelijk spijt van shuttle parking op Rotterdam Airport.

De afstand tot de luchthaven is een eerste aandachtspunt. Omdat u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht wordt, let u hier misschien niet op. Toch is dit wel verstandig, want het is niet prettig als u eerst nog lange tijd in de bus moet zitten voordat u daadwerkelijk op de luchthaven bent. Kijk daarnaast ook altijd even of de shuttleservice gratis is. Bij de meeste aanbieders is dit het geval, maar u wilt geen parkeerplek reserveren bij een partij waar u ook nog moet betalen voor de shuttle naar Rotterdam Airport.

Tot slot kan het geen kwaad om op de plek te letten waar u uw auto parkeert. Kijk in eerste instantie of er beveiligingsmaatregelen genomen zijn. Is het parkeerterrein omheind en is er cameratoezicht aanwezig? Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen overdekt parkeren en parkeren in de openlucht. Als u hier waarde aan hecht, is het logisch dat u hier ook op let. Wie in een elektrische auto rijdt, kan bovendien kijken of er op de shuttleparkeerplaats een mogelijkheid is om zijn auto op te laden.

Prijs van shuttle parking op Rotterdam Airport

Voordat u voor shuttle parkeren op Rotterdam Airport kiest, wilt u ongetwijfeld weten hoeveel u hiervoor betaalt. Dit kunnen we u op voorhand niet vertellen, want de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het aantal dagen bijvoorbeeld een rol. Hoe langer u uw auto parkeert, des te hoger de prijs uitvalt. Bovendien kan de prijs per aanbieder verschillen.

Om te voorkomen dat u onnodig veel betaalt voor shuttle parkeren op Rotterdam Airport, raden wij u aan altijd een vergelijking te maken. U ziet zo in een oogopslag waar u uw auto het goedkoopst kunt parkeren. Staar u nooit blind op de premie, maar kijk altijd verder. De goedkoopste parkeerplek is namelijk niet altijd de beste. Zo staat uw auto mogelijk op een minder veilige plek als u voor goedkoop shuttle parking op Rotterdam Airport kiest.

Reserveer online

Heeft u verschillende aanbieders van shuttle parkeren op Rotterdam Airport met elkaar vergeleken en bent u erover uit waar u uw auto wilt parkeren? Wacht dan niet langer, maar reserveer direct een parkeerplek. Hoe langer u wacht, des te groter de kans immers is dat alle plekken bezet zijn. Via deze site kunt u direct online reserveren voor shuttle parking op Rotterdam Airport. Klik simpelweg op ‘reserveren’ en u wordt doorgestuurd naar de site van de aanbieder. Doorloop hier de verschillende stappen, bevestig uw reservering en u kunt in de gekozen periode shuttle parkeren op Rotterdam Airport.