Valet parkeren op Rotterdam Airport

Geplaatst op 19 September 2023

Vliegt u binnenkort vanaf Rotterdam Airport en bent u van plan om met de auto af te reizen naar deze luchthaven? Verdiep u dan tijdig in de parkeermogelijkheden. Als u wacht tot het laatste moment, is de kans namelijk groot dat er in de buurt van het vliegveld geen parkeerplek meer vrij is. Zodra u naar parkeren bij Rotterdam Airport kijkt, ontdekt u dat er verschillende mogelijkheden zijn. U kunt parkeren op loopafstand of shuttle parkeren, maar u kunt ook voor valet parkeren op Rotterdam Airport kiezen. In deze tekst vertellen wij u alles wat u over laatstgenoemde parkeervorm moet weten.

Wat is valet parkeren?

Valet parkeren is een term waar de meeste mensen weleens van gehoord hebben, maar lang niet iedereen weet precies wat het is. Daarom geven we hier eerst tekst en uitleg voordat we verder ingaan op valet parkeren op Rotterdam Airport. Als u voor valet parking kiest, parkeert u uw auto voor de deur van de luchthaven op de dag van vertrek. Heeft u vooraf gereserveerd? Dan wordt u hier opgewacht door een medewerker (valet). Hij parkeert uw auto op een veilige parkeerplaats, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over parkeren. Hierdoor kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

Kiest u voor valet parkeren op Rotterdam Airport? Dan wordt uw auto niet alleen geparkeerd op de dag van vertrek, maar ook weer opgehaald op de dag van aankomst. Bij het reserveren geeft u namelijk niet alleen uw vertrektijd en -dag door, maar ook de aankomsttijd en -dag. Het bedrijf waar u gereserveerd heeft, zorgt ervoor dat uw auto vlak nadat u geland bent weer voor de luchthaven staat. U hoeft hierdoor niet eerst met uw koffers naar een parkeerplaats te slepen, maar kunt deze direct inladen en naar huis rijden.

Valet parkeren Rotterdam kosten

Lijkt valet parking op Rotterdam Airport u wel wat? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Hier kunnen we geen exacte uitspraken over doen, want de prijs van valet parkeren op Rotterdam Airport hangt af van een aantal factoren. U bent bijvoorbeeld een hoger bedrag kwijt als u uw auto voor een langere periode parkeert. Daarnaast verschilt de prijs vaak per aanbieder. Wat we u wel kunnen vertellen over valet parking is dat dit de duurste parkeervorm is die wordt aangeboden op Rotterdam Airport. Dit is op zich niet gek, want het parkeren van uw auto wordt u volledig uit handen genomen.

Aanbieders van valet parkeren op Rotterdam Airport

Bent u op zoek naar een aanbieder van valet parkeren op Rotterdam Airport? Dan ontdekt u snel dat er verschillende partijen zijn die deze parkeervorm aanbieden. Om u een handje te helpen, hebben we hier de aanbieders op een rijtje gezet:

  • Park Simply
  • Worldhotel Wings
  • Garant Parking
  • Park Air Valet
  • NuParkeren

Waar let u op bij het kiezen van een aanbieder?

Er zijn mensen die lukraak een parkeerplek reserveren bij één van de bovenstaande aanbieders van valet parking op Rotterdam Airport. Verstandig is dit niet, want de ene aanbieder is de andere niet. Veel mensen laten zich vooral leiden door de prijs. Logisch, want u wilt niet onnodig veel betalen voor valet parkeren op Rotterdam Airport. Toch zijn er ook nog andere zaken waar u op moet letten voordat u een parkeerplek reserveert.

Wij raden u bijvoorbeeld aan om op de beschikbaarheid te letten. Dit spreekt misschien voor zich, maar we willen het toch nog even benoemen. Valet parkeren op Rotterdam Airport is immers alleen mogelijk als deze parkeervorm gedurende uw hele vakantie beschikbaar is. Let er ook op waar uw auto precies geparkeerd wordt. Bij de ene aanbieder staat hij namelijk overdekt, maar bij de ander niet. Heeft u een elektrische auto? Kijk dan ook naar de mogelijkheden met betrekking tot elektrisch laden voordat u voor valet parking op Rotterdam Airport kiest. Het is immers wel prettig als de accu van uw auto bij terugkomst weer volledig is opgeladen, zodat u direct huiswaarts kunt keren.

Vergelijk aanbieders van valet parking met elkaar

Valet parking is de duurste parkeervorm die op Rotterdam Airport wordt aangeboden, maar toch betaalt u er niet altijd evenveel voor. Zoals we eerder al aangaven, hangt de prijs af van het aanbod en de periode waarin u uw auto wilt parkeren. Om te voorkomen dat u onnodig veel betaalt voor valet parkeren op Rotterdam Airport, vergelijkt u aanbieders van deze parkeervorm met elkaar.

Wie aanbieders van valet parking op Rotterdam Airport wil vergelijken, kan dat via deze site makkelijk en snel doen. Vul simpelweg het aantal dagen in dat u uw auto wilt parkeren, kies of u de resultaten wilt sorteren op prijs, afstand of waardering, vink ‘filter op valet’ aan en klik op ‘vergelijk prijzen’. U krijgt vervolgens een overzicht te zien met aanbieders van valet parkeren die het beste bij uw wensen aansluiten, inclusief de totaalprijs. Vervolgens kunt u direct online reserveren voor valet parkeren op Rotterdam Airport.