Informatie

Rotterdam Airport

Rotterdam Airport is één van de bekendste regionale vliegvelden van Nederland. Sinds eind 2006 is de luchthaven – na Eindhoven Airport – het tweede regionale vliegveld van Nederland gemeten naar het aantal reizigers. Jaar in jaar uit vinden er tienduizenden vliegbewegingen plaats. Vanaf Rotterdam Airport wordt er onder meer naar een aantal populaire (vakantie)bestemmingen binnen Europa gevlogen.

Het ontstaan van Rotterdam Airport

Rotterdam Airport bestaat al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. Aanvankelijk droeg dit vliegveld de naam Waalhaven en werd hij alleen gebruikt voor ballonvaarten. Dit veranderde in 1955, toen er opdracht werd gegeven voor het bouwen van de luchthaven zoals we deze vandaag de dag kennen. In dit jaar kreeg het vliegveld de naam Zestienhoven. Toch duurde het nog tot eind jaren ’80 van de vorige eeuw voor de potentie van de luchthaven gezien werd. Destijds besloten de gemeente en Schiphol namelijk om een invulling voor Rotterdam Airport vast te leggen. Sindsdien heeft de luchthaven zich vooral ontwikkeld als een airport die lijndienstvervoer realiseert.

De naam Zestienhoven hield heel wat jaar stand, maar inmiddels draagt de luchthaven toch een andere naam. Vanwege promotionele en interregionale overwegingen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag werd in 2010 namelijk besloten om het vliegveld de naam Rotterdam The Hague Airport te noemen. Deze internationale naam wordt vooral in het buitenland gebruikt. De meeste Nederlanders noemen deze luchtenhaven namelijk gewoon Rotterdam Airport.

Inrichting van de luchthaven

In vergelijking met Schiphol is Rotterdam Airport een stuk kleiner. Toch betekent dit niet dat u zich hier hoeft te vervelen. Deze luchthaven is namelijk van alle gemakken voorzien. Zo kunt u er bijvoorbeeld duty-free shoppen. Daarnaast vindt u op Rotterdam Airport alles op het gebied van boeken, parfums, alcoholische dranken, tabak en reisartikelen. De kans dat de winkels gesloten zijn is overigens nihil. De openingstijden van de winkels zijn namelijk afgestemd op de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten op Rotterdam Airport. Verder kunt u op de luchthaven een auto huren en buitenlandse valuta wisselen.

Vliegveld Rotterdam wordt vandaag de dag voor verschillende soorten vluchten gebruikt. Zo landen en vertrekken er lijnvluchten, chartervluchten en zakenvluchten. Deze luchthaven wordt zo min mogelijk gebruikt voor vluchten met vrachtverkeer. Het merendeel van de vluchten op Rotterdam Airport wordt uitgevoerd door Transavia en CityJet. Een aantal grote vliegtuigen van deze luchtvaartmaatschappijen heeft hier zelfs een vaste standplaats. Daarnaast vliegt Lufthansa wekelijks meermaals tussen Rotterdam en München en vertrekken er iedere week vluchten naar meerdere bestemmingen in Turkije vanaf Rotterdam Airport.

Voordelen van vliegen via Rotterdam Airport

In vergelijking met Schiphol zitten er een aantal voordelen aan vliegen via Rotterdam Airport. Doordat deze luchthaven een stuk kleiner is, bent u aanzienlijk minder tijd kwijt aan het inchecken. Ook is de kans op (lange) rijen voor de security op Rotterdam Airport een stuk kleiner dan op Schiphol. Daarbij komt dat deze luchthaven een goede bereikbaarheid heeft. U kunt er niet alleen met de auto komen, maar er rijden ook bussen naar het vliegveld.

Een ander groot voordeel is het parkeren op en rondom Rotterdam Airport. Op Schiphol is het vinden van een parkeerplek bijna een dagtaak, maar dit is bij de Rotterdamse luchthaven niet het geval. Over het algemeen vindt u snel een plekje voor uw auto. Extra bijkomstigheid is dat de meeste parkeerplekken zich in de buurt van de luchthaven bevinden. Hierdoor kunt u de luchthaven makkelijk en snel te voet bereiken vanaf de parkeerplaats. Tot slot kunt u goedkoop parkeren op Rotterdam Airport. Kortom: vliegen via Rotterdam Airport is zo gek nog niet.

Parkeren op Rotterdam Airport vergelijken

Vliegt u binnenkort vanaf Rotterdam Airport en bent u van plan om per auto naar de luchthaven af te reizen? Dan doet u er goed aan om u van tevoren alvast te verdiepen in de parkeermogelijkheden. In drukke periodes kan het namelijk maar zo zijn dat alle parkeerplekken bezet zijn. Om te voorkomen dat u lange tijd naar een parkeerplaats moet zoeken, reserveert u alvast een parkeerplek via onze website. Hierdoor bent u er zeker van dat u op de dag van vertrek een plek heeft om uw auto te parkeren.

Wie een parkeerplek via onze website boekt, betaalt bovendien nooit onnodig veel. Wij vergelijken namelijk alle betrouwbare parkeermogelijkheden op en rondom Rotterdam Airport. Doordat wij alle aanbieders en tarieven constant in de gaten houden, vindt u bij ons altijd het beste aanbod. Op onze website kunt u makkelijk en snel voor de parkeeroptie kiezen die uw voorkeur heeft. Wilt u parkeeraanbieders via onze website vergelijken? Dan doorloopt u de volgende stappen:

1. Kies het aantal dagen dat u op vakantie/reis gaat.
2. Selecteer de opties waar u gebruik van wenst te maken.
3. Vink aan op welke wijze u de resultaten wilt sorteren.
4. Druk op ‘Vergelijk prijzen’.
5. Ga op zoek naar de parkeeraanbieder die aan uw eisen voldoet.

Contact

Parkerenrotterdamairport.com is onderdeel van:

Tobiwald

KVK: 78348552

BTW: NL003323208B84

Wij streven er elke dag naar om deze website up to date en transparant te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact met ons op. Wij vragen u te mailen naar info@parkerenrotterdamairport.com