Vijf tips voor een weekend naar Rotterdam

Geplaatst op 23 June 2016

Binnenkort een weekend naar Rotterdam, er is van alles te beleven in deze havenstad. Om ervoor te zorgen dat jij optimaal voorbereid naar Rotterdam afreist vind je in dit artikel tips en ideeën om jouw weekendje weg onvergetelijk te maken. In de laatste paragraaf bekijken we de verblijfsmogelijkheden, bijvoorbeeld in een last minute hotel Rotterdam. Zo ben je weer helemaal op de hoogte van de bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties die de stad Rotterdam te bieden jou te bieden heeft. Jouw weekendje weg Rotterdam kan beginnen!

Welke bezienswaardigheden moet je bekijken?

Door het bouwbeleid van de afgelopen jaren heeft de stad Rotterdam er in een hoog tempo nieuwe bezienswaardigheden bij gekregen. Dan hebben we het natuurlijk niet over de kubuswoningen van architect Piet Blom, maar wel over de Markthal. Naast dat het gebouw op zichzelf al een bezienswaardigheid is, kun je binnen heerlijk winkelen en genieten van veel verschillende soorten eten. De markthal bestaat namelijk enkel en alleen uit kraampjes die eten en drinken verkopen. Verder kun je de van oudsher bekende Euromast bewonderen, maar ook de Erasmusbrug is een bezienswaardigheid voor iedereen die Rotterdam bezoekt.

Welke activiteiten moet je ondernemen?

Ben je in Rotterdam, dan kun je naast kijken naar alle bezienswaardigheden natuurlijk ook dingen ondernemen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld naar Diergaarde Blijdorp kunt, de grootste en tevens enige dierentuin van Rotterdam. Zoek je liever wat spanning op, dan heb je de mogelijkheid om te abseilen van de Euromast, al is eten aan de top van dit voormalig hoogste gebouw van Nederland ook een mogelijkheid. Je hebt hiervoor vast al meer gelezen over de kubuswoningen van Piet Blom. Deze zijn tegen een klein bedrag te bezichtigen, waardoor je een beeld krijgt hoe het is om erin te wonen. Tot slot de Sint Laurenskerk, een voor Nederland unieke kerk, waar je op de meeste dagen van de week binnen kunt kijken.

Kies voor een heerlijke last minute vakantie

Lijkt het jou iets om na jouw vlucht op Rotterdam Airport een weekend naar Rotterdam te gaan, dan kun je altijd een hotel boeken. Wil je hier geld op besparen, dan is een last minute Rotterdam misschien wel de beste optie. Je betaalt dan minder en kunt een volledig weekend genieten in de mooiste en beste hotels van de stad. Ben jij al beginnen met het maken van een lijst met activiteiten die jij gaat ondernemen? Zo niet, dan zou ik hier meteen maar mee beginnen. Bij deze last minutes vertrek je namelijk al binnen twee weken.