Hoe laat moet ik van tevoren aanwezig zijn op Rotterdam Airport?

Geplaatst op 3 May 2022

Wie met het vliegtuig vanaf Rotterdam Airport vertrekt, moet op tijd aanwezig zijn. Als u te laat bent, loopt u namelijk het risico dat een vliegtuig zonder u vertrekt. Daarom zorgen de meeste mensen dat zij tijdig aanwezig zijn op de luchthaven als er een vakantie of stedentrip op het programma staat. Veel mensen weten alleen niet hoelang van tevoren zij precies aanwezig moeten zijn. Op Schiphol geldt voor Europese vluchten dat u 2 uur van tevoren aanwezig moet zijn. Voor intercontinentale vluchten is dit zelfs 3 uur van tevoren. Maar hoe laat moet u van tevoren aanwezig zijn op Rotterdam Airport? Hieronder leest u hoelang van tevoren de incheckbalies van de verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven vliegen openen en sluiten.

British Airways

Vliegt u met British Airways en vertrekt u vanaf Rotterdam Airport? Dan is de kans groot dat u naar een bestemming in het Verenigd Koninkrijk vliegt, zoals Londen City, Guernsey, Jersey of Edinburgh. Inchecken voor vluchten van British Airways die vanaf Rotterdam Airport vertrekken, kan vanaf 2 uur tot 30 minuten voor vertrek. Het heeft dus niet bijzonder veel zin als u meer dan 2 uur voor vertrek van uw vlucht al aanwezig bent op de luchthaven. Zorg er in ieder geval voor dat u nooit later dan 30 minuten voor vertrek bij de incheckbalie staat, want anders kunt u niet meer inchecken. British Airways Club Europe-passagiers kunnen gebruik maken van de Fast Lane, een exclusieve security doorgang.

Corendon

Corendon vliegt vanaf Rotterdam Airport voornamelijk naar zonnige vakantiebestemmingen binnen Europa. Zo vliegt deze luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld veelvuldig op de Turkse luchthavens Konya, Kayseri en Antalya. Vliegt u binnenkort met Corendon naar één van deze bestemmingen en vertrekt u vanaf de luchthaven in Rotterdam? Zorg er dan voor dat u uiterlijk 45 minuten voor de geplande vertrektijd van de vlucht bent ingecheckt. De incheckbalie sluit namelijk 45 minuten voor vertrek. Inchecken kan overigens al vanaf 2 uur voordat het vliegtuig de lucht in gaat.

Freebird

Net als bij Corendon vliegt Freebird ook veelvuldig op Konya, Kayseri en Antalya vanaf Rotterdam Airport. Staat er een bezoekje aan het Marokkaanse Al Hoceima op het programma en vertrekt u vanaf de luchthaven in Rotterdam? Dan is de kans ook groot dat u met Freebird vliegt. Als u met deze luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Rotterdam Airport, moet u uiterlijk 45 minuten voor vertrek ingecheckt zijn. Dan sluit namelijk de incheckbalie. Deze balie opent 2,5 uur voor vertrek, waardoor u al ruim van tevoren in kunt checken.

Pegasus Airlines

Als u met het vliegtuig naar Turkije gaat en vanaf Rotterdam Airport vertrekt, is de kans aanwezig dat u met Pegasus Airlines vliegt. In tegenstelling tot de luchtvaartmaatschappijen die we hierboven aanhaalden, opent de incheckbalie van Pegasus op Rotterdam Airport al 3 uur voor vertrek. Dit betekent dat u al ruim van tevoren naar de luchthaven af kunt reizen. Bent u ingecheckt en duurt het nog lang voordat uw vlucht vertrekt? Dan kunt u een bezoekje brengen aan de winkels en/of iets eten of drinken in één van de horecagelegenheden. Inchecken voor een vlucht met Pegasus Airlines die vanaf Rotterdam Airport vertrekt kan overigens tot 45 minuten voor vertrek.

Skyalps

Vliegt u met Skyalps en vertrekt u vanaf Rotterdam Airport? Dan kunt u vanaf 2 uur voor vertrek van uw vlucht inchecken. De incheckbalie van deze luchtvaartmaatschappij op het Rotterdamse vliegveld opent doorgaans namelijk 2 uur voor vertrek. Dit geldt alleen niet voor vluchten naar Bolzano Dolomiti Airport. Inchecken voor vluchten naar deze luchthaven kan namelijk vanaf 1,5 uur van tevoren. Skyalps sluit de incheckbalie voor vluchten naar deze bestemming 30 minuten voor vertrek van de vlucht. Voor vluchten naar andere bestemmingen kunt u tot 40 minuten van tevoren inchecken op Rotterdam Airport.

Transavia

Staat er een vakantie of stedentrip gepland naar Zuid-Europa en vertrekt u vanaf Rotterdam Airport? Dan is de kans aanwezig dat u met Transavia vliegt. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Rotterdam naar onder meer Faro, Milaan, Bastia en Rome. Om te voorkomen dat een vakantie of stedentrip aan uw neus voorbijgaat, moet u uiterlijk 40 minuten voor de geplande vertrektijd van de vlucht inchecken. Passagiers die zich na sluiting van de incheckbalie melden, worden namelijk niet meer geaccepteerd. Inchecken van uw vlucht met Transavia kan op Rotterdam Airport overigens al vanaf 2 uur voor vertrek.

TUI

Net als Transavia vliegt TUI ook veelvuldig naar zonnige vakantiebestemmingen in Zuid-Europa vanaf Rotterdam Airport. Als u naar Marokko vliegt en vanaf deze luchthaven vertrekt, is de kans eveneens groot dat u met TUI vliegt. Vanaf Rotterdam vliegt deze luchtvaartmaatschappij namelijk veelvuldig op bestemmingen als Marrakech, Tanger en Oujda. De incheckbalies van TUI op Rotterdam Airport openen standaard 2,5 uur voor de geplande vertrektijd. Dit betekent overigens niet dat u dan ook al aanwezig moet zijn op de luchthaven. U kunt namelijk tot 45 minuten voor vertrek inchecken.