Een stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Geplaatst op 6 July 2022

Als u een stedentrip wilt maken, denkt u mogelijk dat u vanaf Schiphol vertrekt. Dit is een optie, maar u kunt ook vanaf Rotterdam Airport vertrekken. Vanaf deze luchthaven wordt de laatste jaren namelijk op steeds meer steden gevlogen. Voordat u een stedentrip vanaf Rotterdam Airport boekt, wilt u hier ongetwijfeld eerst wat meer over weten. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij u namelijk alles over een stedentrip vanaf Rotterdam Airport. U leest onder meer naar welke steden er gevlogen wordt en waarom u voor een stedentrip vanaf deze luchthaven kiest. Daarnaast gaan we in op de bereikbaarheid en het parkeren op en rondom Rotterdam Airport.

Naar welke steden wordt gevlogen?

Overweegt u een stedentrip vanaf Rotterdam Airport? Dan wilt u ongetwijfeld eerst weten naar welke steden er allemaal gevlogen wordt vanaf deze luchthaven. In totaal wordt er op meer dan 50 steden gevlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Om het overzichtelijk te houden, hebben we de steden hieronder per land gecategoriseerd. Heeft u voorkeur voor een land? Dan ziet u in één oogopslag of een stedentrip vanaf Rotterdam Airport tot de mogelijkheden behoort.

Engeland
– Londen

Finland
– Rovaniemi

Frankrijk
– Bergerac
– Grenoble
– Montpellier
– Toulon
– Bastia

IJsland
– Akureyri

Italië
– Rome
– Brindisi
– Perugia
– Bolzano
– Milaan

Kroatië
– Dubrovnik
– Pula
– Split
– Zadar

Marokko
– Al Hoceima
– Nador
– Tanger
– Fez
– Oujda
– Marrakech

Oostenrijk
– Innsbruck
– Salzburg

Portugal
– Faro
– Lissabon

Schotland
– Edinburgh

Spanje
– Malaga
– Alicante
– Alméria
– Barcelona
– Gerona
– Palma De Mallorca
– Valencia

Turkije
– Antalya
– Istanbul
– Kayseri
– Konya

Zweden
– Skellefteå

Zwitserland
– Genève

Met welke luchtvaartmaatschappij vliegt u?

Nu u weet naar welke bestemmingen u vanaf Rotterdam Airport kunt vliegen voor een stedentrip, bent u mogelijk ook benieuwd met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt. Dit is op voorhand lastig te zeggen, want dit hangt grotendeels af van de bestemming die u kiest. De onderstaande luchtvaartmaatschappijen vertrekken vanaf Rotterdam Airport:

– British Airways
– Corendon
– Freebird
– Pegasus Airlines
– Skyalps
– Transavia
– TUI

Waarom vertrekken vanaf Rotterdam Airport

Zoals u hierboven kon lezen, is er behoorlijk veel mogelijk voor wat betreft een stedentrip vanaf Rotterdam Airport. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat u zich afvraagt waarom u juist vanaf deze luchthaven zou vertrekken voor een stedentrip. De voornaamste reden om voor Rotterdam Airport te kiezen is omdat deze luchthaven een stuk rustiger is dan bijvoorbeeld Schiphol. Het grote voordeel hiervan is dat de wachttijden over het algemeen een stuk korter zijn dan op de grootste luchthaven van Nederland.

Op rustige dagen bent u binnen de kortste keren door de security check heen en kunt u in alle rust wachten tot uw vlucht vertrekt. Na de security check hoeft u zich overigens niet te vervelen op Rotterdam Airport. In de vertrekhal komt u namelijk winkels en horecagelegenheden tegen. In de winkels kunt u onder meer boeken, tijdschriften en kranten kopen, maar ook wenskaarten, tabak, frisdranken en zoetwaren. Bij de horecagelegenheden bent u aan het juiste adres voor broodjes, salades en warme maaltijden.

Rotterdam Airport bereikbaarheid

Wilt u een stedentrip vanaf Rotterdam Airport boeken? Dan bent u vast en zeker ook benieuwd naar de bereikbaarheid van deze luchthaven. Dit is niet iets om u zorgen over te maken, want Rotterdam Airport is op verschillende manieren te bereiken. Allereerst kunt u met de auto afreizen naar deze luchthaven. Op en rondom Rotterdam Airport zijn verschillende parkeerplaatsen waar u uw auto kwijt kunt, waaronder officiële parkeerplaatsen van de luchthaven. Laat u zich wegbrengen? Dan kunt u gebruik maken van de Kiss & Ride-vlakken voor het luchthavengebouw.

Komt u niet met de auto, dan kunt u ook met het openbaar vervoer afreizen naar de luchthaven. Het is mogelijk om zelfs naast het luchthavengebouw uit te stappen als u met het openbaar vervoer reist, waardoor u maar een klein stukje hoeft te lopen naar de vertrekhal. Reis allereerst naar Rotterdam Centraal of Den Haag Centraal en stap hier vervolgens in metrolijn E naar Rotterdam The Hague Airport. Bij de halte Meijersplein stapt u over op buslijn 33. Op werkdagen is de luchthaven al vanaf 05.48 uur te bereiken.