De leukste Rotterdamse bezienswaardigheden in de zomer.

Geplaatst op 12 June 2019

Rotterdam is verreweg de mooiste stad van Nederland met zijn karakteristieke en indrukwekkende skyline. Je kunt er niet omheen als je over de beroemde Erasmusbrug (de Zwaan), of over de beruchte Willemsbrug rijdt, loopt of fietst. Het uitzicht is bijzonder, vooral als je ziet wat er allemaal op de Maas vaart. De skyline van Rotterdam is uniek en de Rotterdammers zijn er erg trots op. Maar Rotterdam heeft nog veel meer bezienswaardigheden die je een keer in je leven gezien of beleven moet hebben. De leukste Rotterdamse bezienswaardigheden en uitjes in de zomer op een rij.

Havenstad.

Rotterdam is een van de belangrijkste havensteden ter wereld. Ontdek en beleef de haven van Rotterdam tijdens een wandeling of fietstocht langs het water. De scheepvaart kun je van dichtbij aanschouwen door een rondleiding met een ervaren gids te maken, die je alles verteld vanaf de scheepvaartgeschiedenis tot het heden. Om het nog intenser te beleven kun je met de Rotterdam havenrondvaart boot 75 minuten lang genieten van alle ins en outs, rond de containerhavens.

Boottochten op de Maas.

Zin in een beetje extra adrenaline? Met de watertaxi stuiter je vliegensvlug naar de overkant. Nog meer plezier op het water kun je beleven met de Spido, waar je alle hoogtepunten uit Rotterdam vanaf het water kunt beleven. Rotterdam heeft meer boten, die uitvaren en waar je tevens een hapje en een drankje kunt nuttigen. De Pannenkoekenboot, de Beren Boot, Pasta Boot en de Theater op het Water boot. Met de bijzondere Splashbus tour je door heel Rotterdam, waarna hij een duik neemt in het water. Deze waterbus laat je alle bekende hotspots van Rotterdam zien. De amfibie tour is waanzinnig populair onder toeristen en dagjesmensen.

De Euromast.

Wie voor het eerst naar Rotterdam komt, kan de Euromast niet vergeten om te bezoeken. Niemand kan deze imposante toren namelijk over het hoofd zien. Wil je Rotterdam en omstreken echt leren kennen? Vergaap je over het schitterende uitzicht vanaf het hoogste punt. In het hoogseizoen kun je zelfs abseilen en tokkelen vanaf honderd meter hoogte!

Diergaarde Blijdorp.

Blijdorp is een van de oudste en zeker wel de mooiste dierentuin die Nederland telt. Kom kijken bij Bokito, de ijsberen en wolven. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en boerderij diertjes aaien in het geitenweitje.

Het SS Rotterdam.

Het legendarische vlaggenschip SS Rotterdam van de beroemde Holland Amerika Lijn kun je dagelijks bezoeken. Na een rondleiding weet je alles over de geschiedenis van het voormalig schip. Je kunt in het restaurant heerlijk dineren en op het schip overnachten.

De Kuip.

Al ben je geen fan van Feyenoord, toch is de Kuip bezoeken een aanrader. Alle voetbalhistorie kom je te weten tijdens een rondleiding. Ook concerten van beroemde artiesten worden in de Kuip gehouden.

Vind de beste hotels of hostels in Rotterdam.

In Rotterdam raak je niet uitgekeken. Je kunt de stad beter verkennen door er meerdere dagen aan vast te plakken. Tips om voordelig naar Rotterdam af te reizen kun je vinden op voordeelreizen tips en vind de beste hotels en hostels van Rotterdam.

Voordelig met de auto.

Kom je met de auto, klik op parkeeraanbieders voor de voordeligste parkeergelegenheden.

Rotterdam heeft nog veel meer bezienswaardigheden om op te noemen.

Denk hierbij aan:

 • Ahoy
 • Museum Boijmans Van Beuningen
 • Maritiemmuseum
 • Delfshaven
 • Witte de Withstraat
 • De Oude Haven
 • Centraal Station
 • Streetarts
 • Openluchtmuseum
 • Kralingse Bos
 • Pathé de grootste bioscoop en Cinerama de oudste bioscoop
 • Stadhuisplein, centrum en de Markthal
 • De beste uitgaansgelegenheden
 • De heerlijkste restaurants

Wil je de beste en voordeligste bezienswaardigheden zien in Rotterdam, dan kun je dat vinden op voordeelaanbieders

Als Rotterdam het niet heeft, vergeet het maar! Rotterdam heeft alles en niets is te gek.